RockVonk tweedaagse

_MG_1844

De afgelopen twee dagen hebben we de zes finalisten van RockVonk bij ons in Het Depot binnen gehaald voor enkele workshops, wat coaching en verschillende andere leuke activiteiten.

Dag 1 zag er als volgt uit:

Jan Pauly van Poppunt kwam langs voor de finalisten wat meer informatie te geven over hoe het eraan toegaat bij jonge muzikanten. Met wat tips en tricks bracht hij de Rockvonkers op de hoogte van de verschillende mogelijkheden voor onze jonge knapen. Ook kregen ze wat meer uitleg over auteursrechten en konden de kandidaten terecht bij Jan voor al hun vragen.

_MG_1838

In de namiddag kwam Fre Busscher langs voor onze gasten wat meer informatie te geven over het gebruik van sociale media. Met zijn presentatie Face your Fans gaf hij hen wat toelichting over het gebruik van de verschillende kanalen en toonde hij met enkele voorbeelden aan hoe belangrijk de benutting hiervan is!_MG_1853

Later op de dag kwam Tie Roefs (gedeputeerde provincie Vlaams-Brabant) langs met een beetje meer uitleg rond Rockvonk en hoe dit juist allemaal op poten wordt gezet. Het doel van deze dag was om onze finalisten zoveel mogelijk extra kennis en bagage mee te geven.

_MG_1906

Dag 2 was meer gericht op individuele coaching. Zo konden de bands zichzelf aan het werk zien door de video van de halve finales te bekijken. Deze werd dan achteraf besproken met enkele juryleden, waar ze bijgevolg een grondige feedback van kregen. Ook werd er in groep gepraat rond speelkansen, kregen ze advies over PA,..

In onze VIP-ruimte speelden alle bands een akoestische sessie die gefilmd is door Willem Jones en binnen enkele weken zowel op Facebook als hier te zien zal zijn. Ook Diederik Craps en Inge Lauwers gingen met onze finalisten aan het werk voor een geschikte bandfoto! Deze zullen binnenkort ook te zien zijn samen met een bio die geschreven zal zijn door Pieter-Jan Van den Troost.

Enkele sfeerbeelden van de zeer vermakelijke tweedaagse.

 

_MG_1914EME

 

_MG_1900THE HIPSTER JUGEND

 

_MG_1896MIDWINTER

 

_MG_1891MY DOG IS RADIOACTIVE

 

KLEINabuABUDHABI VZW

 

_MG_1859WATCHOUTFORTHEGIANTS

 

Onze finalisten zijn er dus met andere woorden helemaal klaar voor. Kom zeker 5 december naar Het Depot voor de bands aan het werk te zien in de finale!

 

Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door:

De provincie Vlaams-Brabant

Jan Pauly van Poppunt

Fre Busscher

Het Depot

 

© Lissa Van Eesbeeck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


1 × = twee

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>